Peperonata

Peperonata

Predjelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 3 paprike, oguljene i očišćene od sjemenki, narezane na trakice
  • 2 rajčice, nasjeckane na komade
  • 1 poravnata mala žlica sitno nasjeckanog češnjaka
  • 1/2 luka, tanko narezanog
  • 2 velike žlice maslinovog ulja
  • 1 mala žlica šećera u prahu
  • Sol, papar

Priprema

Pripremite sastojke.

Ulijte ulje u posudu za kuhanje.

Karamelizirajte luk u šećeru. Dodajte rajčice. Pržite na niskoj temperaturi. Stavite sa strane.

Dodajte paprike. Pržite dok ne posmeđe. Dodajte karamelizirani luk i rajčice. Začinite. Pomiješajte.

Kuhanje pod pritiskom.

Poslužite.