Broj osoba
Trošak
Težina pripreme
Vrijeme pripreme
Vrijeme kuhanja
Vrijeme mirovanja
Pomiješajte hoisin umak s medom, sokom limete, sojinim umakom, sezamovim uljem, đumbirom i češnjakom dok se ne sjedine; prebacite pola smjese u posudu koja se smije grijati u mikrovalnoj pećnici. Kuhajte je u mikrovalnoj pećnici, na visokoj temperaturi, 60 do 90 sekundi ili dok se ne počne pariti; ostavite sa strane.
Stavite piletinu u vrećicu s patentnim zatvaračem i ulijte ostatak smjese s hoisin umakom. Marinirajte na sobnoj temperaturi 30 minuta ili u hladnjaku do 24 sata.
Odaberite program „Perad” i pritisnite „OK”. Lagano namastite posude za kuhanje s pomoću spreja za kuhanje. Kad ljubičasto svjetlo indikatora prestane treperiti, stavite piletinu na grill i poklopite.
Pecite dok svjetlo indikatora ne promijeni svoju boju u crvenu. Prebacite piletinu na dasku za rezanje. Narežite piletinu i pokapajte preostalom toplom smjesom s hoisin umakom. Posipajte sjemenkama sezama i mladim lukom netom prije posluživanja.
Savjeti: Poslužite s povrćem pirjanim uz miješanje na kuhanoj riži. Probajte ovu mješavinu umaka na filetima lososa očišćenima od kostiju i kože s pomoću programa „Riba/morski plodovi”.