Piletina na baskijski način

Piletina na baskijski način

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 2 pileća bataka sa zabatcima (razdvojeni bataci i zabatci)
  • 1 velika žlica maslinovog ulja
  • 250 g crvene, zelene i žute paprike, tanko narezane
  • 150 g pasirane rajčice
  • 7 cl bijelog vina
  • 5 cl vode
  • 1/4 luka, sitno nasjeckanog
  • 1 režanj češnjaka, nasjeckan
  • 1 velika žlica brašna
  • Sol, papar, čili paprika espelette

Priprema

Pripremite sastojke.

Zarežite vrhove zabataka blizu kostiju. Lagano uvaljajte komade piletine u brašno. Ulijte ulje u posudu za kuhanje.

Pržite komade piletine dok ne posmeđe. Uklonite. Dodajte luk, a zatim vino. Pomiješajte.

Dodajte preostale sastojke. Vratite komade piletine u posudu za kuhanje.

Kuhanje pod pritiskom.

Poslužite.