Piletina s limetom i kokosom

Piletina s limetom i kokosom

Glavno jelo

  • 6

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 6 pilećih bataka sa zabatcima (razdvojeni bataci i zabatci)
  • 3 patlidžana, oprana, narezana na komade veličine 2-3 cm
  • 3 limete (sok)
  • 9 komada proljetnog luka (glavice oprane i narezane na dvije jednake polovice)
  • 150 ml kokosovog mlijeka
  • 3 velike žlice sezamovog ulja
  • 3 velike žlice ribljeg umaka
  • 3 velike žlice svježeg korijandera, opranog i nasjeckanog
  • 3 male žlice tostiranih sezamovih sjemenki
  • 15 g gustina razrijeđenog u malo vode

Priprema

Pripremite sastojke.

Marinirajte piletinu u soku od limuna i ribljem umaku. Dodajte sezamovo ulje u posudu za kuhanje.

Pržite luk dok ne posmeđi. Uklonite. Pržite piletinu dok ne posmeđi (na više puta ako je potrebno) Pomiješajte sok od marinade s gustinom.

Vratite luk u posudu za kuhanje. Dodajte sok od marinade, kokosovo mlijeko i patlidžan.

Kuhanje pod pritiskom.

Ukrasite korijanderom i sezamovim sjemenkama. Poslužite.