Piletina s maslacem od kikirikija

Piletina s maslacem od kikirikija

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 2 pileća bataka sa zabatcima (razdvojeni bataci i zabatci)
  • 1/2 luka, oguljenog i tanko narezanog
  • 2 velike žlice biljnog ulja
  • 100 g pasirane rajčice
  • 2 velike žlice maslaca od kikirikija
  • 100 ml vode
  • 1/2 male crvene čili paprike, očišćene od koštica
  • Sol, papar

Priprema

Pripremite sastojke.

Ulijte ulje u posudu za kuhanje.

Pržite komade piletine dok ne posmeđe. Uklonite meso. Stavite luk. Lagano popržite.

Dodajte pasiranu rajčicu, maslac od kikirikija, čili, sol, papar i vodu. Vratite piletinu u posudu za kuhanje.

Kuhanje pod pritiskom.

Bacite čili. Poslužite.