Broj osoba
Trošak
Težina pripreme
Vrijeme pripreme
Vrijeme kuhanja
Zagrijte pećnicu na 200c | 400F.
Zagrijte svoju Tefal tavu sve dok Termo-signal ne postane crven, što znači da je vaša tava spremna za početak kuhanja. Zagrijte ulje. Dodajte piletinu i pržite 3-4 minute na srednje jakoj vatri. Okrenite i ponovo pržite dok ne porumene.
Dodajte luk, crvenu papriku i češnjak i pržite oko 3 minute ili dok ne postanu lagano zlatni i luk ne postanu proziran.
Prebacite piletinu na tanjur; u tavu umiješajte masline, sušene trakice rajčice, bosiljak, origano, peršin i rižu; dopustite da riža upije sve sokove. Vratite komade piletine natrag u tavu na vrhu riže; dodajte rajčicu i temeljac. Sve prokuhajte, pomiješajte piletinu u umaku prije nego što svoju tavu prebacite u pećnicu. Pokrijte folijom i ostavite da se peče oko 40 minuta dok riža ne omekša.
Uklonite poklopac i promijenite postavke pećnice na pečenje na umjerenoj temperaturi i pecite daljnjih 8-10 minuta ili dok piletina ne postane hrskava i zlatna.
Začinite sa soli i posipajte s malo svježe sjeckanog peršina. Za još više okusa stavite malo parmezana po vrhu.
Uživajte!