Piletina s rižom i sušenim rajčicama

Piletina s rižom i sušenim rajčicama

  • 4

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 1 velika žlica maslinovog ulja
  • 4 odkoštena zabatka
  • 4 batka
  • 1 crveni luk narezan na osmine
  • 1 crvena paprika, očišćena i nasjeckana
  • 4 cijela režnja češnjaka, nasjeckana sitno
  • 1/2 šalice maslina bez koštica
  • 1/2 šalice sjeckanih sušenih rajčica u ulju
  • 1 mala žlica suhog bosiljka
  • 1 mala žlica suhog origana
  • 1/4 šalice svježeg nasjeckanog peršina
  • 1 šalica riže dugog zrna
  • 400 g sjeckanih rajčica iz konzerve
  • 1 1/2 šalica pilećeg temeljca (ili 1 1/2 šalice vode - 1 velika žlica mješavine začina)

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200c | 400F.

Zagrijte svoju Tefal tavu sve dok Termo-signal ne postane crven, što znači da je vaša tava spremna za početak kuhanja. Zagrijte ulje. Dodajte piletinu i pržite 3-4 minute na srednje jakoj vatri. Okrenite i ponovo pržite dok ne porumene.

Dodajte luk, crvenu papriku i češnjak i pržite oko 3 minute ili dok ne postanu lagano zlatni i luk ne postanu proziran.

Prebacite piletinu na tanjur; u tavu umiješajte masline, sušene trakice rajčice, bosiljak, origano, peršin i rižu; dopustite da riža upije sve sokove. Vratite komade piletine natrag u tavu na vrhu riže; dodajte rajčicu i temeljac. Sve prokuhajte, pomiješajte piletinu u umaku prije nego što svoju tavu prebacite u pećnicu. Pokrijte folijom i ostavite da se peče oko 40 minuta dok riža ne omekša.

Uklonite poklopac i promijenite postavke pećnice na pečenje na umjerenoj temperaturi i pecite daljnjih 8-10 minuta ili dok piletina ne postane hrskava i zlatna.

Začinite sa soli i posipajte s malo svježe sjeckanog peršina. Za još više okusa stavite malo parmezana po vrhu.

Uživajte!