Piletina u vinu

Piletina u vinu

  • 6

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 3 stručka svježeg timijana
  • 5 grančica peršinovog lista
  • 1 lovorov list
  • 3 kriške slanine, narezane na komadiće
  • 12 pilećih zabatka bez kostiju
  • krupna sol i mljeveni papar
  • 1 veliki luk, nascjeckan
  • 6 srednjih mrkvi, narezanih po dužini
  • 2 režnja češnjaka, protisnita
  • 2 velike žlice paste od rajčice
  • 2 velike žlice brašna
  • 350ml suhog crnog vina
  • 400ml pilećeg temeljca

Priprema

Pomoću kuhinjskog konca zavežite timijan, peršin i lovorov list u snop; Staviti na stranu.

Zagrijte Tefal lonac dok Thermo-Signal ne postane crven. To znači da je lonac na pravoj temperaturi za početak kuhanja.

Dodajte slaninu da se zarumeni nekih 10 minuta. Uporabom žlice za ocijeđivanje, izvadite slaninu na kuhinjski papir da se malo ocijedi (masnoću od pečenja ostavite u loncu).

Podignite toplinu na srednje visoku. Piletinu obilno začinite solju i paprom. Pecite piletinu u tri serije kako bi se izbjeglo natrpavanje lonca, malo prepržite piletinu oko 4 minute sa svake strane. Prebacite na tanjur; Staviti na stranu.

Dodajte luk, mrkve i češnjak u lonac. Kuhajte dok luk ne omekša nekih 4 minute. Umiješajte i pastu od rajčice i brašno te kuhajte još 1 minutu.

Dodajte vino, temeljac, piletinu, svježe začinsko bilje. Sačekajte da proključa, prekrijte s poklopcem i reducirajte pirjanjem. Kuhajte 10 minuta: uklonite poklopac i pirjajte još dok se piletina skroz ne skuha, nekih 10 minuta. Uklonite začinsko bilje i dodajte slaninu s početka.

Uživajte!