Provansalsko varivo od bunceka

Provansalsko varivo od bunceka

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 250 g bunceka, otkoštenog i kuhanog
  • 100 g dimljenih kobasica, narezanih na komade od približno 20/25 g
  • 50 g žute paprike, očišćene od koštica i narezane na trakice
  • 150 g tikvica, opranih i narezanih na komade od približno 75 g
  • 300 g rajčica, opranih i prepolovljenih
  • 1/2 crvenog luka, oguljenog i narezanog na četvrtine
  • 6 zelenih maslina s izvađenim košticama, mariniranih u začinskom bilju
  • 1/2 grančice svježeg ružmarina
  • 130 g kus-kusa srednje velikih granula
  • 650 ml vode

Priprema

Pripremite sastojke.

Očistite žutu papriku od koštica i narežite na trakice.

Narežite žutu papriku na trakice.

Narežite buncek na komade od približno 125 g.

Stavite komade bunceka u posudu za kuhanje. Dodajte kobasice

Dodajte povrće, masline ružmarin i 650 ml vode. Nemojte dodati sol.

Kuhanje pod pritiskom.

Ulijte temeljac da prekrije kus-kus. Ostavite 5 minuta da odstoji, a zatim razrahlite.

Poslužite.