Punjena paprika

Punjena paprika

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 300 g mljevenog mesa
  • 100 g riže
  • 80 g mrkve
  • 100 g celera
  • 0,4 dl maslinovog ulja
  • 50 g peršina
  • 2 dl pasirane rajčice
  • 2 dl temeljca
  • 40 g pancete
  • 200 g crvenog luka
  • 5 g soli
  • 0,3 g papra
  • 1 komad jaja

Priprema

Pripremite sastojke.

Nasjeckajte luk i peršin, narežite pancetu na kockice, narežite mrkvu i celer.

Papriku izdubite oko peteljke i izvadite sjemenke. U posudi sa strane pomiješajte mljeveno meso, pancetu, ⅓ luka, rižu, jaja, ½ začina i ½ sjeckanog peršina.

Za umak dodajte preostali luk, kožu od pancete, maslinovo ulje, mrkvu, celer i peršin.

Popržite uz podlijevanje temeljcem dok povrće ne omekša. Dodajte rajčicu i preostale začine. Prokuhajte umak. Izvadite kožu i izmiksajte.

Napunite paprike smjesom od mesa, složite u posudu i prelijte umakom.

Kuhanje pod pritiskom.

Poslužite.