Ratatouille

Ratatouille

Predjelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 200 g pasirane rajčice
  • 150 g patlidžana, narezanih na male kockice
  • 150 g tikvica, narezanih na male kockice
  • 2 velike žlice maslinovog ulja
  • 1 luk, tanko narezan
  • 1 crvena paprika, narezana na male kockice
  • Sol, papar
  • 1 g češnjaka, s izvađenom klicom i sitno nasjeckanog
  • 2 male žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
  • 1 mala žlica mješavine začinskog bilja

Priprema

Pripremite sastojke.

Ulijte maslinovo ulje.

Pržite patlidžane dok ne posmeđe. Dodajte paprike. Nakon 3 minute dodajte luk, a zatim tikvice.

Dodajte pire od rajčice, češnjak i mješavinu začinskog bilja. Posolite i popaprite.

Vrijeme kuhanja pod pritiskom: 7 minuta

Dodajte svježi nasjeckani bosiljak. Poslužite!