Ravioli s orasima i gorgonzolom

Ravioli s orasima i gorgonzolom

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 12 punjenih raviola (odjel rashlađenih proizvoda)
  • 100 g malih cvjetova brokule, opranih
  • 70 g gorgonzole (ili roqueforta ili drugog plavog sira)
  • 25 g dimljene patke, nasjeckane
  • 50 g luka kozjaka, oguljenog i sitno nasjeckanog
  • 125 g gustog crème fraîchea
  • 30 g očišćenih oraha, nasjeckanih
  • 280 ml povrtnog temeljca (ili vode)
  • 1 velika žlica vrtne krasuljice ili peršina, oprano i nasjeckano
  • 1 velika žlica maslinovog ulja

Priprema

Pripremite sastojke.

Ulijte ulje u posudu za kuhanje.

Omekšajte luk kozjak. Dodajte patku, a zatim crème fraîche, gorgonzolu i sedminu temeljca. Promiješajte i uklonite.

Ulijte ostatak temeljca. Dodajte raviole i brokulu.

Kuhanje pod pritiskom.

Ocijedite. Dodajte umak, orahe i vrtnu krasuljicu.