Riža biryani

Riža biryani

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 100 g basmati riže, dobro isprane u hladnoj vodi
  • 1 prstohvat šafrana u prahu
  • 1,5 velika žlica indijske mješavine začina
  • 10 g oljuštenih pistacija
  • 1 velika žlica ulja kikirikija
  • 100 g patlidžana, opranih i narezanih na male kockice
  • 1/2 crvenog luka, oguljenog i nasjeckanog
  • 75 g zelenih mahuna, opranih i narezanih na tri komada
  • 50 g smrznutog graška
  • 20 g grožđica
  • Sol

Priprema

Pripremite sastojke.

Ulijte ulje u posudu za kuhanje.

Dodajte začine i patlidžan. Pržite 5 minuta da posmeđi. Dodajte luk, zelene mahune, grožđice i zeleni grašak. Kuhajte 2 minute. Dodajte sol.

Stavite sa strane. Dodajte rižu u posudu za kuhanje s dvostrukom količinom vode. Dodajte šafran. Dodajte sol.

Vrijeme kuhanja pod pritiskom: 4 minute

Dodajte kuhano povrće i pistacije. Pomiješajte. Poslužite s mesom ili ribom.