Riža na kantonski način

Riža na kantonski način

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 120 g tajlandske riže
  • 1 jaje
  • 1 velika žlica smrznutog graška
  • 1 velika žlica kukuruza šećerca
  • 1 proljetni luk (ili velški), bijeli dio nasjeckan, zeleni dio tanko narezan
  • 1 velika žlica smrznutih kuhanih gambera
  • 1 velika žlica slanine narezane na kockice
  • 1/2 male žlice slatkog umaka od soje
  • 1 velika žlica sezamovog ulja
  • 180 ml vode

Priprema

Pripremite sastojke.

Ulijte sezamovo ulje u posudu za kuhanje. Istucite jaja.

Napravite kajganu od jaja. Uklonite. Nasjeckajte. Stavite sa strane. Pržite slaninu narezanu na kockice i bijeli dio luka dok ne posmeđe.

Dodajte kukuruz šećerac, zeleni grašak, gambere, rižu, vodu i umak od soje. Dodajte prstohvat soli.

Kuhanje pod pritiskom.

Dodajte kajganu od jaja. Promiješajte. Uživajte!