Rižoto Milanese

Rižoto Milanese

Prilog

  • 4

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 2 mjerne čašice ili 300 g riže u zrnu
  • 50 ml (3 žlice) maslinova ulja
  • 1 sitno nasjeckani luk
  • 100 g šunke
  • 100 g gljiva
  • 400 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 250 ml umaka od rajčice
  • Parmezan
  • Sol i papar.

Priprema

Isperite rižu pod tekućom vodom.

Narežite šunku i gljive na malene komade.

Stavite maslinovo ulje, narezani luk, šunku, gljive i rižu u zdjelu.

Dobro promiješajte.

Dodajte pileći temeljac i začinite paprom.

Lagano začinite solju, ali pazite da je ne dodate previše, osobito ako upotrebljavate kocke za temeljac.

Poklopite poklopcem i uključite.

Uređaj će se automatski prebaciti na „održavanje topline” nakon približno 16 minuta kuhanja.

Poslužite s umakom od rajčice.

Tefalovi proizvodi neophodni za pripremu recepta