Broj osoba
Trošak
Težina pripreme
Vrijeme pripreme
Vrijeme kuhanja
Ogulite i nasjeckajte luk na sitno. Nasjeckajte nekoliko listića korijandera. Ogulite kozice. Izrežite na 3 dijela (osim 8 kozica koje će se koristiti za ukras).
Zagrijte temeljac u loncu. U woku zagrijte ulje i prepržite kozice (cijele škampe izrezati na komade). Uklonite iz woka.
Zamijenite s lukom. Glazirajte bez da previše dobiju boje. Dodajte rižu. Miješajte dobro i pirjajte.
Dodajte bijelo vino. Pomiješajte sokove i reducirajte. Dodaj temeljac po malo, stalno miješajući. Kad je riža kuhana, dodajte mascarpone, korijander i izrezane škampe.
Miješajte. Naribati parmezan na vrhu. Postavite cijelu kozicu na vrh. Pokrijte i ostavite da odstoji 3 minuta prije posluživanja.