Rižoto s heljdom i gljivama

Rižoto s heljdom i gljivama

Predjelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 100 g oljuštene heljde
  • 20 g tostirane heljde „kasha“
  • 100 g gljiva (šampinjoni, vrganji, trubače itd.)
  • 1 luk kozjak, oguljen i sitno nasjeckan
  • 250 ml povrtnog temeljca
  • 1 velika žlica sira mascarpone
  • 2 velike žlice ribanog parmezana
  • Sol, papar
  • Ulje

Priprema

Pripremite sastojke.

Očistite gljive. Narežite ih na komade. Ulijte ulje u posudu za kuhanje.

Kuhajte gljive 5 minuta. Dodajte luk kozjak. Kuhajte 2 minute.

Dodajte dvije vrste heljde i temeljac. Začinite ako je potrebno.

Kuhanje pod pritiskom.

Dodajte mascarpone i parmezan. Promiješajte.