Rižoto s lisičarkama

Rižoto s lisičarkama

Predjelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 100 g arborio riže za rižoto
  • 30 g luka kozjaka, sitno nasjeckanog
  • 2 velike žlice maslinovog ulja
  • 200 ml vode
  • 30 ml bijelog vina
  • 100 g lisičarki (prerezanih na pola)
  • 1 velika žlica sira mascarpone
  • 1 velika žlica ribanog parmezana
  • Sol, papar
  • 1/2 velike žlice peršina, nasjeckanog

Priprema

Pripremite sastojke.

Ulijte polovicu ulja u posudu za kuhanje.

Pržite lisičarke u ulju dok ne posmeđe. Uklonite. Ulijte ostatak ulja, dodajte rižu i luk kozjak. Miješajte dok riža ne posmeđi.

Dodajte vodu, bijelo vino i lisičarke. Začinite.

Kuhanje pod pritiskom.

Dodajte mascarpone. Promiješajte. Dovršite sa parmezanom i peršinom.