Rižoto s velikim kozicama i klementinama

Rižoto s velikim kozicama i klementinama

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 140 g riže za rižoto
  • 0,5 luka, oguljenog i sitno nasjeckanog
  • 280 ml povrtnog temeljca (ili ribljeg temeljca)
  • 40 g ribanog parmezana
  • 200 g repova oguljenih velikih kozica (veličina 12/16)
  • 2 velike žlice maslinovog ulja
  • 3 ml viskija
  • 2 klementine (pripremite koricu i kriške)
  • 1 velika žlica sira mascarpone
  • 1/2 velike žlice peršina ravnih listova, sitno nasjeckanog

Priprema

Pripremite sastojke.

Ogulite i sitno nasjeckajte luk.

Pripremite koricu i kriške klementina.

Ulijte polovicu ulja u posudu za kuhanje. Začinite kozice.

Pržite kozice da dobiju boju, 1 minutu sa svake strane. Deglazirajte viskijem. Uklonite meso. Dodajte ostatak ulja, luk i rižu. Pržite da dobiju boju.

Dodajte povrtni temeljac i koricu klementine.

Kuhanje pod pritiskom.

Promiješajte. Dodajte kozice i sve preostale sastojke. Promiješajte. Poslužite.