Riblji filet s bademima

Riblji filet s bademima

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 2 fileta bakalara svaki od 150 g (ili grgeča, snappera)
  • 40 g cijelih bijelih badema
  • 1 velika žlica svježe naribanog đumbira
  • 2 luka kozjaka, oguljena
  • 1/2 male žlice čilija u prahu
  • 1 mala žlica ribljeg umaka
  • 2 mlada luka
  • 1 mala žlica smeđeg šećera
  • 1 limeta (pola za sok, a pola narezano na kriške za ukrašavanje)
  • 250 ml vode

Priprema

Pripremite sastojke.

Stavite bademe u posudu za kuhanje. Pecite (pržite dok ne posmeđe)

Uklonite s vatre i pomiješate sa svim sastojcima i glavicama proljetnog luka, zadržavajući zelene dijelove za ukrašavanje.

Prekrijte jednu stranu fileta pastom. Zamotajte u papir za pečenje. Položite u košaricu za kuhanje na pari. Ulijte 250 ml vruće vode u posudu.

Vrijeme kuhanja: 7 minuta

Uklonite papir za pečenje. Ukrasite stabljikama proljetnog luka i kriškama limuna. Poslužite s rižom.