Riblji kroketi

Riblji kroketi

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 300 g bijele ribe, sitno nasjeckane (ili izmiksane u kuhinjskom robotu)
  • 20 g krušnih mrvica
  • 20 g maslaca
  • Sok od 1/2 limuna
  • 1 velika žlica peršina, opranog i sitno nasjeckanog
  • Sol
  • Okrugli papir za pečenje za oblaganje košarice za kuhanje na pari
  • *200 ml vode

Priprema

Pripremite sastojke.

Sitno nasjeckajte peršin.

Sjedinite izmiksanu ribu s peršinom. Napravite dva kroketa po osobi. Obložite krušnim mrvicama. Začinite.

Rastopite maslac. Pržite riblje krokete dok ne posmeđe, na dva puta. Stavite ih sa strane. Stavite sok od limuna u posudu za kuhanje.

Prelijte umak od soka preko kroketa. Složite ih u košaricu za kuhanje na pari obloženu papirom za pečenje. Stavite košaricu i 200 ml vode u posudu za kuhanje.

Vrijeme kuhanja pod pritiskom: 5 minuta

Stavite krokete na tanjur. Premažite sokovima od kuhanja. Poslužite.