Rillettes od skuše

Rillettes od skuše

Predjelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 150 g fileta skuše
  • 30 g luka kozjaka, oguljenog i sitno nasjeckanog
  • 30 g gustog vrhnja za kuhanje
  • 50 ml bijelog vina
  • 50 g maslaca, lagano posoljenog
  • 1 velika žlica vrtne krasuljice, nasjeckane
  • 1 mala žlica nasjeckanih kapara
  • 200 ml vode
  • Sol, papar

Priprema

Pripremite sastojke.

Stavite luk kozjak i vino u posudu za kuhanje.

Zagrijavajte dok vino ne ispari. Rastopite maslac. Začinite i uklonite umak.

U posudu za kuhanje stavite filete skuše u košarici za kuhanje na pari s 200 ml vode.

Kuhanje pod pritiskom.

Razmrvite i izvadite koštice iz fileta. Dodajte luk kozjak i preostale sastojke.