Sarma

Sarma

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 300 g mljevenog mesa (50% svinjetine, 50% junetine)
  • 100 g suhog mesa
  • 400 g kiselog kupusa
  • 100 g crvenog luka
  • 20 g češnjaka
  • 100 g riže
  • 15 g crvene paprike
  • 30 g masti
  • 40 g brašna
  • 4 g soli
  • 0,2 g papra

Priprema

Pripremite sastojke.

Nasjeckajte luk i češnjak, narežite 1/4 suhog mesa na kockice. Odvojite 2-3 lista kupusa po osobi. Ostatak kupusa narežite na rezance.

Dodajte 1/3 masti, 1/4 suhog mesa narezanog na kockice i nasjeckani luk.

Popržite luk do zlatno žute boje, dodajte češnjak. Prelijte preko mljevenog mesa, dodajte začine i rižu te sve promiješajte. Dobivenom smjesom namotajte sarme.

Sarme složite na rezani kupus, dodajte preostalo suho meso. Sarme prekrijte vodom.

Kuhanje pod pritiskom.

Dodajte zapršku od masti, brašna i crvene paprike. Prokuhajte 5 minuta.

Poslužite.