Slatka i sočna BBQ rebarca bez kostiju

Slatka i sočna BBQ rebarca bez kostiju

Glavno jelo

  • 4

    Broj osoba

  • Umjereno skupo

    Trošak

  • Lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

  • 30 min

    Vrijeme mirovanja

Sastojci

  • 1 lungić, približno 500 g
  • 2 žličice (10 ml) chili praha i gorušice u prahu
  • 1 žličica (5 ml) luka u prahu i češnjaka u prahu
  • 3/4 žličice (4 ml) soli i papra
  • 1/4 šalice (50 ml) dimljenog barbecue umaka
  • 1/4 šalice (50 ml) marmelade od marelica, otopljene
  • 1 žlica (15 ml) žutog senfa

Priprema

Uzdužno zarežite lungić, ali ne do kraja, kako biste ga otvorili kao knjigu. Istucite meso na jednaku debljinu. Zarežite meso, režući do pola, u intervalima od 2,5 cm kako bi meso ličilo na pločicu rebarca.

Pomiješajte chili prah s prahom gorušice, lukom u prahu, češnjakom u prahu, solju i paprom. Utrljajte mješavinu začina jednoliko po svinjetini. Ostavite da odstoji 30 minuta. Za to vrijeme pomiješajte barbecue umak s marmeladom i senfom dok smjesa ne postane glatka. Kuhajte je u mikrovalnoj pećnici, na visokoj temperaturi, 60 sekundi ili dok ne bude dovoljno toplo. Izmjerite 2 žlice (30 ml) umaka i premažite svinjetinu; ostatak umaka sačuvajte.

Odaberite program „Kobasice/svinjetina/janjetina” i pritisnite „OK”. Lagano namastite posude za kuhanje s pomoću spreja za kuhanje. Kad ljubičasto svjetlo indikatora prestane treperiti, stavite meso na grill i poklopite.

Pecite dok svjetlo indikatora ne promijeni svoju boju u crvenu. Uklonite svinjetinu s grilla i prekrijte folijom; ostavite da odstoji 5 minuta. Narežite meso na urezanim dijelovima kako biste ga razdijelili u „rebarca”. Poslužite s preostalim umakom sa strane.

Savjeti: Upotrijebite bat ili malenu tavu s debelim dnom za tučenje mesa. Poslužite sa salatom coleslaw, batatima narezanima na štapiće pečenima u pećnici i zelenim mahunama za hranjivi BBQ jelovnik u kojemu možete uživati bilo kad tijekom cijele godine. Mješavina za utrljavanje u meso malo je pikantna pa smanjite količinu chili praha na 1 žličicu (5 ml) za blaža „rebarca”.

Tefalovi proizvodi neophodni za pripremu recepta