Temeljac od povrća

Temeljac od povrća

  • 2000

    recipe.unit.UNIT_35

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 400g kora ili ostataka od povrća
  • Mrkve, zeleni dio poriluka, celerov list, celer, komorač, đumbir..i još puno toga
  • Kora od luka
  • 1 ili 2 režnja češnjaka
  • 1 mala žlica crnog papra u zrnu
  • 1 mala žlica soli
  • 1 svežanj začinskog bilja
  • 2 L vode

Priprema

Zagrijte svoj TEFAL lonac s neprianjajućom oblogom: kada Thermo-Signal postane potpuno crven, idealna je temperatura za početak kuhanja. Protisnute režnjeve češnjaka zažutite na malo ulja.

Dodajte kore od povrća i obilno pokrijte hladnom vodom. Dodajte sol, papar u zrnu i svežanj začinskog bilja.

Pokrijte poklopcem kako biste uštedjeli energiju i ostavite da krčka od 40 minuta do 1 sata za maksimalan okus. Filtrirajte juhu kako biste uklonili kore i ostatke: dobit ćete idealan temeljac za kuhanje tjestenine.