Terrine od lososa s kurkumom

Terrine od lososa s kurkumom

Predjelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 135 g svježeg lososa (za razmrviti)
  • 25 g razmrvljenog dimljenog lososa
  • 15 g sira fromage frais
  • 1 bjelanjak
  • 1/3 male žlice kurkume
  • Sol, papar
  • 1 velika žlica ulja
  • Staklena ili keramička posuda terrine (18 cl)
  • Papir za pečenje

Priprema

Pripremite sastojke.

Ulijte ulje u posudu za kuhanje.

Kuhajte svježi losos razdvajajući ga malo po malo na komadiće. Premjestite na tanjur i zajedno pomiješajte sve sastojke.

Premjestite u posudu za terrine. Prekrijte prozirnom folijom i stavite u košaricu za kuhanje na pari u posudu s vodom s 20 cl vode.

Vrijeme kuhanja pod pritiskom: 25 minuta

Ostavite da se ohladi. Poslužite s majonezom.