Broj osoba
Trošak
Težina pripreme
Vrijeme pripreme
Vrijeme kuhanja
Vrijeme mirovanja
Mousse od bijele čokolade. Pomiješajte šećer i žumanjke. Dodajte kukuruzni škrob kojem je dodan agar i dobro promiješajte kako bi izbjegli grudice. Dodajte mlijeko postepeno te sjemenke vanilije (razrežite mahunu vanilije i stružite sjemenke). Stavite smjesu u tavu.
Kuhajte na srednje jakoj vatri neprestano miješajući dok se ne zgusne. Smanjite toplinu. Dodaj bijelu čokoladu.
Nastavite zagrijavati i miješati dok se čokolada ne otopi. Pokrijte s plastičnom folijom (koji će biti u dodiru s površinom i tako spriječiti od formiranja kožice na kremi). Ostavite da se ohladi (ne stavljajući ju u hladnjak).
Istucite vrhnje u šlag. Kada je bijela čokolada krema gotovo hladna, dodajte šlag u 2 dijela. Stavite u vreću za šlag ili obično vrećicu koju probušite na dnu. Ostaviti da se ohladi u potpunosti u hladnjaku. Za sirup zagrijte kavu i šećer. Začinite s alkoholom. Ostavite da se ohladi.
Potopiti kekse u ovaj sirup i podijeliti ih u posudice ili u posudu za posluživanje. Na piškote istisnite malo moussa od bijele čokolade.
Neposredno prije posluživanja, pospite gorkog kakao praha.
Ogulite ananas i uklonite mu sredinu. Izrežite na 8 dijelova. Rastopite 30 g maslaca. Dodajte šećer. Malo karamelizirajte kriške ananasa u njemu.