Tiramisu sa moussom od čokolade

Tiramisu sa moussom od čokolade

Desert

  • 4

    Broj osoba

  • Umjereno skupo

    Trošak

  • Srednje teško

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

  • 4S00

    Vrijeme mirovanja

Sastojci

  • 8 piškota
  • Gorki kakao za posipavanje
  • 15 g Amaretta
  • 13 g šećera
  • 140 g bijele čokolade
  • 25 g šećera
  • 17 cl mlijeka
  • 14 cl vrhnja za šlag
  • 14 g škrobnog brašna
  • 1 štapić vanilije
  • 2 žumanjka
  • 0.8 g agar praška

Priprema

Mousse od bijele čokolade. Pomiješajte šećer i žumanjke. Dodajte kukuruzni škrob kojem je dodan agar i dobro promiješajte kako bi izbjegli grudice. Dodajte mlijeko postepeno te sjemenke vanilije (razrežite mahunu vanilije i stružite sjemenke). Stavite smjesu u tavu.

Kuhajte na srednje jakoj vatri neprestano miješajući dok se ne zgusne. Smanjite toplinu. Dodaj bijelu čokoladu.

Nastavite zagrijavati i miješati dok se čokolada ne otopi. Pokrijte s plastičnom folijom (koji će biti u dodiru s površinom i tako spriječiti od formiranja kožice na kremi). Ostavite da se ohladi (ne stavljajući ju u hladnjak).

Istucite vrhnje u šlag. Kada je bijela čokolada krema gotovo hladna, dodajte šlag u 2 dijela. Stavite u vreću za šlag ili obično vrećicu koju probušite na dnu. Ostaviti da se ohladi u potpunosti u hladnjaku. Za sirup zagrijte kavu i šećer. Začinite s alkoholom. Ostavite da se ohladi.

Potopiti kekse u ovaj sirup i podijeliti ih u posudice ili u posudu za posluživanje. Na piškote istisnite malo moussa od bijele čokolade.

Neposredno prije posluživanja, pospite gorkog kakao praha.

Ogulite ananas i uklonite mu sredinu. Izrežite na 8 dijelova. Rastopite 30 g maslaca. Dodajte šećer. Malo karamelizirajte kriške ananasa u njemu.