Tjestenina s gljivama i maslinama

Tjestenina s gljivama i maslinama

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 160 g integralnih makarona
  • 100 g potočarke, oprane 2 ili 3 puta, vrlo grubo nasjeckane
  • 0,5 luka, oguljenog i tanko narezanog
  • 150 g repe, oguljene i nasjeckane na sitne kockice (po želji)
  • 35 g zelenih maslina s izvađenim košticama
  • 1 velika žlica maslinovog ulja
  • 350 ml povrtnog temeljca (ili posoljene vode)
  • Sol, papar
  • 2 velike žlice ribanog parmezana za ukrašavanje (po želji)

Priprema

Pripremite sastojke.

Ulijte ulje u posudu za kuhanje.

Pržite luk dok ne posmeđi. Dodajte povrće. Dobro promiješajte.

Dodajte ostale sastojke. Posolite i popaprite ako je potrebno. Promiješajte.

Kuhanje pod pritiskom.

Ukrasite parmezanom (ili drugim ribanim sirom). Poslužite.