Varivo od kobasica i graha

Varivo od kobasica i graha

Glavno jelo

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 75 g kobasica Morteau
  • 100 g kobasica Toulouse
  • 125 g kobasica Montbéliard
  • 1/4 luka, oguljenog i tanko narezanog
  • 350 g bijelog graha, namočenog 12 sati (upotrijebite polovinu ove težine suhog graha)
  • 250 g manjih mrkvi, oguljenih i tanko narezanih
  • 1/4 naranče, narezane na ploške
  • 1 mješavina začinskog bilja
  • 1 velika žlica ulja
  • 50 g suhog graška (po želji)

Priprema

Pripremite sastojke.

Narežite naranče na debele kriške.

Ogulite i na tanko narežite mrkvu.

Ogulite i na tanko narežite luk.

Ulijte ulje u posudu za kuhanje.

Dodajte kobasice i pržite ih dok ne posmeđe.

Stavite sve preostale sastojke u posudu za kuhanje. Promiješajte.

Kuhanje pod pritiskom.

Promiješajte i poslužite.