Začinjeni ramen s đumbirom i keljom

Začinjeni ramen s đumbirom i keljom

  • 2

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 4 kriške svježeg đumbira
  • 50 cl povrtnog temeljca
  • 1 veliki pak choi (ili 2 manja)
  • 2 lista kelja
  • 3 male žlice sezamovog ulja
  • 1 režanj češnjaka (sitno nasjeckan)
  • Chilli sjemenke (po vlastitom ukusu)
  • 1 velika žlica bijele miso paste
  • 300g kuhanog ramena
  • Lišće korijandera

Priprema

Zagrijte sezamovo ulje u Tefal tavi. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i čili. Kuhajte 2 minute na srednje jakoj vatri.

Dodajte pak choï i sjeckani kelj. Kuhajte 2 minute. Dodajte povrtni temeljac i stavite na jaku temperaturu, a zatim dodajte kriške đumbira.

Ostavite da se kuha na laganoj vatri 5 minuta. Dodajte miso pastu, dobro promiješajte i dodajte ramen. Ramen poslužite s temeljcem i nasjeckanim korijanderom.

Uživajte!