OPTIMO 32L MINI PEĆNICA OF4638Kompaktne veličine, velike funkcionalnosti!
Kombinirajući funkcije pećnice i ploče za kuhanje s kompaktnim okvirom i jednostavnim funkcijama, Optimate je savršena pećnica za sve vaše potrebe kuhanja.
Ova kompaktna pećnica nudi praktičnost malog formata bez ikakvih kompromisa u pogledu performansi.
Ova kompaktna pećnica nudi praktičnost malog formata bez ikakvih kompromisa u pogledu performansi.
Kapacitet pećnice je 32L s 5 načina kuhanja (konvekcionalno, tradicionalno, priprema roštilja,ražanj s konvekcijom i grill ražanj ), a na vrhu je opremljen s dvije ploče za kuhanje kako bi vam pomogao u pripremi različitih vrsta recepata.
Kombinacija pećnice i dvije ploče za kuhanje
glavne karakteristike
Kompaktna pećnica od 32 L s dvije ploče za kuhanje na vrhu
Ova pećnica s 5 načina kuhanja opremljena je s dvije ploče za kuhanje na vrhu kako bi vam se pomoglo kuhati puno različitih recepata. 5 načina kuhanja: Konvekcija, Tradicionalno, Roštilj, Ražanj s konvekcijom i Ražanj grill.
Tajmer 60 minuta
Tajmer 60 minuta
Termostat do 230 ° C
Termostat do 230 ° C
5 načina kuhanja
5 načina kuhanja: Konvekcija, Tradicionalno, Roštilj, Ražanj s konvekcijom i Ražanj grill
Prije prve upotrebe: • Otpakirajte uređaj. Pakiranje se može reciklirati, ali moglo bi se iskoristiti za transport pećnice ili njezino vraćanje u ovlašteni servisni centar. • Stavite pećnicu na stabilnu površinu. • Uklonite sve naljepnice i zaštite iz unutarnjeg i vanjskog dijela pećnice. • Uklonite sve nastavke* iz pećnice (gril, šipku itd.). • Očistite pećnicu i nastavke vlažnom krpom. Pažljivo osušite. • Zatvorite vrata koristeći se samo ručkom. • Potpuno odmotajte strujni kabel i priključite ga u uzemljenu utičnicu. • Postavite izbornik funkcije u položaj „pećnica”. • Postavite termostat pećnice na maksimalnu temperaturu. • Podesite vrijeme na 15 do 20 minuta. Pećnica započinje s radom. Može doći do ispuštanja male količine dima, ali to je sasvim normalno i nestat će s uporabom. Svo rukovanje vratima mora se odvijati držanjem za ručku.
• Za pečenje mesa i peradi: koristite pladnjeve s visokim rubovima (najmanje 5 cm) kako bi se smanjilo prskanje masti po stijenkama pećnice. • Za pecivo, koristite pladnjeve s neprijanjajućim premazom kako bi bilo lakše izvaditi tijesto.
Za pripremu mesa, ribe, gratiniranih jela, souffléa, peciva itd. • Postavite policu na nužnu visinu. • Postavite izbornik funkcije u položaj pećnice. • Stavite pladanj s hranom u pećnicu i zatvorite vrata. • Postavite termostat na nužnu temperaturu. • Postavite tajmer. Pećnica se zagrijava i automatski se zaustavlja u skladu s programiranim vremenom. Uvijek možete prekinuti kuhanje pomicanjem tajmera na nulu. Prethodno zagrijavanje nije uvijek nužno (ovisno o receptu). Temperatura vrata i stijenki je visoka dok pećnica radi. Napominjemo da ne postavljate pladanj izravno na element u dnu niti na glatku podlogu.
Za grilanje svih jela i da ona postanu zlatnosmeđe boje: • Prethodno zagrijte pećnicu. • Stavite pladanj ili meso na gril što je bliže moguće elementu grila, a da pritom hrana ne dodiruje element. • Možete staviti pladanj ili posudu za kapljevinu s malo vode izravno na element na dnu ili glatku podlogu koja se ne zagrijava kako biste mogli prikupljati mast ili sokove iz hrane koju pripremate. • Ostavite vrata odškrinuta (ovisno o modelu). • Postavite izbornik funkcije u položaj „gril”. • Postavite potrebno vrijeme za kuhanje pomoću tajmera. Pećnica započinje s radom. Za meso, nužno je okrenuti hranu koja se grila na polovici vremena pripreme (kobasice, svinjski kotleti itd.). Na kraju vremena pripreme, ako je programirano vrijeme pripreme isteklo, pećnica automatski prestaje s radom, ako nije, postavite tajmer na nulu.
U pećnicama s ventilatorom izbjegavajte staklene i zemljane materijale. Upotrijebite temperaturu pečenja koja je niža od preporučene te povećajte vrijeme pečenja.
Ne, morate aktivirati tajmer i postaviti termostat kako biste uključili pećnicu. Možete zaustaviti kuhanje u bilo kojem trenutku okretanjem tajmera na nulu.
Nije moguće istovremeno upotrebljavati pećnicu i dvije električne ploče. Možete upotrebljavati ili: • samo pećnicu • samo jednu električnu ploču • pećnicu i jednu električnu ploču • obje električne ploče
Prije bilo kakvog održavanja ili čišćenja: isključite uređaj iz utičnice i pustite pećnicu da se ohladi. Vanjski dio uređaja dovoljno je očistiti jednostavno brisanjem spužvicom. Očistite vrata, emajlirane ili lakirane površine i prozirne dijelove vlažnom spužvicom s malo blagog deterdženta. Nemojte koristiti agresivna sredstva za čišćenje (posebice sredstva na bazi natrija) ili metalne ili abrazivne spužvice. Kako bi se olakšalo čišćenje, Vaša je pećnica opremljena sljedećim: • Stijenke koje se same čiste* nakon pripreme masne hrane, zagrijte pećnicu dok je ona prazna, s termostatom na najvišoj temperaturi tijekom 10 minuta, sa zatvorenim vratima. • Element grila koji se može sklopiti, ali nije odvojiv*. • Glatki element u dnu koji je emajliran ili se može podići* (nije odvojiv). * Ovisno o modelu Za prilijepljenu hranu možete koristiti mekanu neabrazivnu metalnu spužvicu. Nikad nemojte na silu pomicati elemente pri rukovanju njima. Svi nastavci* (polica, pladanj, komplet rotacijske šipke) mogu se oprati vodom s malo dodanog deterdženta ili se mogu oprati u perilici posuđa.
Da, normalno je da, prilikom prve uporabe, iz uređaja izađe malo dima ili neugodnog mirisa. Ova će pojava brzo nestati. Preporučujemo da prvi puta uređaj radi prazan (bez nastavaka): postavite termostat na najvišu temperaturu tijekom 15 do 20 minuta.
Ako se neki dijelovi uređaja zapale, nikad nemojte pokušati ugasiti vatru vodom. Ugušite plamen vlažnom krpom, pokrivanjem cijelog uređaja. Isključite uređaj iz utičnice i nemojte otvarati vrata pećice.
• Vodite računa o preporučenom vremenu pečenja. • Upotrebljavajte tamne metalne kalupe za pite čija se visina može prilagođavati te izbjegavate zemljane kalupe za pite te kalupe od terakote, porculana ili stakla. • Odaberite odgovarajuću razinu pečenja: pecite u sredini u pećnicama s ventilatorom te na dnu u konvekcijskim pećnicama. • Nemojte upotrebljavati aluminijsku foliju za pečenje.
Elementi ne moraju biti crveni kako bi zagrijavali. Zapravo, činjenica hoće li element pocrveniti ili ne ovisi o raspodjeli topline između performansi zagrijavanja i duljine elementa.
Nakon što ste izvršili postupke za pokretanje uređaja navedenih u korisničkom priručniku, provjerite ispravnost rada utičnice tako što ćete priključiti neki drugi uređaj. Ako još uvijek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati uređaj samostalno, već ga odnesite u ovlašteni servis.
Ne. Pećnica nije dizajnirana tako da se može ugraditi u kuhinjski element. Mora se postaviti na stabilnu površinu koja može podnijeti temperature od barem 90°C. Vrlo je važno ostaviti slobodan prostor sa svih strana pećnice, pogotovo iznad nje.
Način rada za odmrzavanje pomaže ubrzati vrijeme odmrzavanja hrane, miješajući zrak unutar pećnice (nema faze zagrijavanja tijekom načina rada za odmrzavanje).
Vremena kuhanja navedena u tablici indikativne su prirode. Mogu se razlikovati ovisno o kvaliteti sastojaka i upotrijebljenom posuđu. Vrijeme kuhanja mora se dakle prilagoditi ovisno o hrani i kuhinjskom priboru.
Toplina se proizvodi, a zatim kruži pomoću ventilatora koji se nalazi u stražnjem dijelu pećnice što jamči izrazito ujednačeno kuhanje u svim dijelovima pećnice. Kruženje zraka naokolo omogućuje ujednačeno kuhanje hrane.