Jednostavno svakodnevno kuhanje čak i na indukciju uz prikladnu cijenu. Otkrijte visoko kvalitetnu neprianjajujuću oblogu ojačanu s mineralima za kuhanje uz očuvanje okusa. Kompatibilno sa svim kuhalima uključujući indukciju (plin, struja, staklokeramika i indukcija).
Linija za indukciju po povoljnoj cijeni za jednostavno svakodnevno kuhanje.
Poboljšana Tefal neprianjajuća obloga s mineralima.
Brut je savršeni alat za kuhanje uz očuvanje prirodnih okusa.
Vađenje hrane ili čišćenje je jednostavno.
Kompatibilno sa svim vrstama kuhala uključujući indukciju.
Sve to uz Thermospot pokazivač temperature, za savšeno skuhanu hranu, punu okusa.
Brut je dizajniran i proizveden u Francuskoj.
glavne karakteristike
Ojačano česticama minerala.
Kvalitetna ojačana obloga s mineralnim česticama za još veću izdržljivost.
THERMO-SPOT®
Thermo-Spot® (samo tave) postaje potpuno crven kada je tava dosegla savršenu temperaturu kuhanja. Jamči savršenu teksturu, boju i okus, za ukusne obroke svaki dan.
Debele stranice i dno
Za bolju izdržljivost
Za sve vrste kuhala uključujući indukciju
Kompatibilno za sve vrste kuhala (plin, struja, staklokeramika) + indukcija.
Neprianjajuća obloga iznutra i izvana
Jednostavno čišćenje i praktično kuhanje
Proizvedeno u Francuskoj
Proizvedeno u Francuskoj, uz punu podršku francuskih stručnjaka.
Tefal: Svjetski broj #1 u posuđu *
Tefal jamči savršene rezultate kuhanja. Još jedan razlog za izabrati Tefal. * Neovisno istraživanje 2016. g. , po prodajnoj vrijednosti brenda u kategoriji posuđa.
Želimo imati kvaliteten proizvode koje ćete dugo rabiti, dok u isto vrijeme čuvamo naš planet, zahvaljujući recikliranim materijalima s neprianjajućom oblogom (bez PFOA, kadmija i olova)
Posuđe s plastičnim/bakelitnim ručkama ili gumbima nije predviđeno za uporabu u pećnici i nikada se ne smije stavljati u pećnicu. Tava se smije zagrijavati na visokim temperaturama samo na ploči za kuhanje. Posuđe koje sadrži ručke od nehrđajućeg čelika sa silikonskim umetcima ili ovojnicama predviđeno je za uporabu u pećnici do 210°C u trajanju od najviše 1 sata. Ručke koje su u potpunosti izrađene od nehrđajućeg čelika predviđene su za uporabu u pećnici do 260°C. Stakleni su poklopci otporni na visoke temperature do maksimalno 180°C. Pogledajte upute za uporabu koje dolaze s posuđem kako biste saznali koji dijelovi su predviđeni za uporabu u pećnici. Ako i dalje imate pitanja, slobodno nam se obratite. Posuđe nikada se ne smije upotrebljavati u mikrovalnoj pećnici.
Za tave: između 140°C i 190°C. Za tave za palačinke: između 165°C i 240° C . To je optimalna temperatura za prženje i stavljanje hrane. Taj indikator doprinosi zdravom kuhanju na idealnoj temperaturi.
• Možete koristiti većinu metalnog pribora, osim noževa i miješalica, ali uz oprez. • Izbjegavajte rezanje izravno u posudi. • Ne grebite po neprijanjajućoj oblozi. Sitne mrlje na posuđu ili ogrebotine su normalne i ne utječu na njegovu učinkovitost. • Nakon kuhanja, ne ostavljajte praznu posudu na izvoru topline. • Uvijek odaberite odgovarajuću veličinu električne zone za kuhanje i prilagodite plinski plamen tako da pokriva samo dno posude i ne prelazi na bočne stijenke posude. • Nikada ne ostavljajte posude na izvoru topline bez nadzora. • Ostavite posuđe da se ohladi prije čišćenja. • Operite tavu za prženje u vrućoj vodi s dodatkom tekućeg deterdženta za pranje posuđa kako biste uklonili prašinu. Osušite je i prije prve uporabe premažite malo ulja za kuhanje preko neprijanjajuće obloge. Odstranite višak ulja. • Isperite i osušite posuđe za kuhanje nakon svake uporabe.
Tava je bila izložena visokim temperaturama (pregrijavanje prazne posude, kontakt vruće posude s hladnom vodom itd.). Prije čišćenja tave, ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Iskrivljena tava neće omogućiti dobre rezultate kuhanja.
Trebate se pridržavati preporuka za uporabu navedenih na ambalaži ili u uputama koje dolaze uz proizvod.
Ovisno o setu, možete koristiti većinu metalnog pribora, osim noževa, vilica i miješalica, ali uz oprez. Međutim, trebalo bi obratiti posebnu pozornost prilikom korištenja bilo kakvog metalnog pribora. Izbjegavajte uporabu pribora s oštrim rubovima kao i rezanje izravno na tavi. Ne probadajte namirnice i ne grebite po neprijanjajućoj površini.
Međutim, da biste produžili vijek trajanja tava za prženje i tava za umake, strogo preporučujemo da ne upotrebljavate metal. Radije odaberite plastiku ili drvo.
Ne. Kuhanje na visokim temperaturama neće doprinijeti značajnom smanjenju vremena kuhanja i sigurno neće doprinijeti kvaliteti namirnica, pa se izričito preporučuje kuhanje na srednjim temperaturama. Drugi razlog za tu preporuku je činjenica da kuhanje na visokim temperaturama može uništiti neprijanjajući sloj.
Da biste produžili vijek trajanja premaza, trebali biste koristiti malu količinu ulja pri prženju ili grilanju. Pri kuhanju ili dinstanju nije vam potrebno ulje.
Tava s neprijanjajućim slojem: Neprijanjajući pribor posebno je dizajniran tako da se namirnice ne lijepe. Međutim, tava za prženje i tava za umake moraju se održavati na odgovarajući način. Zato postupite prema sljedećim savjetima: prije prve uporabe stavite malo ulja u tavu za prženje/tavu za umake, zatim je isperite i osušite pa s vremena na vrijeme ponovite taj postupak ako redovito perete tavu za prženje/tavu za umake u perilici posuđa. Osim toga, potrebno je izbjegavati pregrijavanje i grebanje, naročito zbog korištenja metalnog pribora (žlice, kuhače) i/ili zbog čišćenja abrazivnom spužvom.
Keramička tava: Neprijanjajuća svojstva keramičke obloge su više ograničena u pogledu učinkovitosti i trajanja od klasične (PTFE) obloge. Preporučujemo kuhanje s više masnoće, kao i temeljitije pranje uz nešto više tekućeg deterdženta za pranje posuđa. Ako je hrana zapečena, preporučujemo da natopite kuhinjsko posuđe u vodi s deterdžentom, po mogućnosti s malo alkoholnog octa. Keramička podloga dobit će s vremenom mrlje koje se neće moći ukloniti. To nikako neće utjecati na učinak posuđa za kuhanje i ne predstavlja opasnost za zdravlje.
Posuđe od nehrđajućeg čelika: Prethodno zagrijana tava i niža temperatura ključni su za kuhanje bez lijepljenja u posuđu od nehrđajućeg čelika. Prethodno grijte tavu na niskoj ili srednje visokoj temperaturi minutu do dvije. Možete provjeriti je li tava spremna za upotrebu tako što ćete na nju kapnuti nekoliko kapljica vode koje bi trebale skakutati uokolo. Nakon što se zagrijala na odgovarajuću temperaturu, dodajte 2 – 3 žličice ulja ili dovoljno da prekrije dno površine za kuhanje. Prije dodavanja namirnica najbolje je laganim tapkanjem ukloniti bilo kakvu tekućinu i čekati da dosegne sobnu temperaturu. Prilikom dodavanja namirnica provjerite čuje li se ravnomjeran zvuk cvrčanja kada vaša namirnica dodirne površinu tave. To ukazuje na to da se namirnica počinje termički obrađivati čim dodirne površinu i time se stvara prirodna prepreka koja sprječava lijepljenje. Nemojte dirati namirnicu tijekom kuhanja dok ne dosegne odgovarajuću razinu pripreme. Prirodni šećeri u namirnici karameliziraju se na površini za kuhanje čime se razvijaju odlični okusi, a namirnica se na prirodan način odiže od površine. Ako zvuk koji čujete kad namirnica dodirne površinu nalikuje više pucketanju nego cvrčanju, to znači da je temperatura previsoka i može doći do lijepljenja. NIKADA NE UPOTREBLJAVAJTE sprejeve za sprječavanje lijepljenja.
Tava s neprijanjajućim slojem: Dovoljno je ručno pranje vodom s malo deterdženta. Tava se mora oprati nakon svake uporabe kako bi se uklonio sloj masnoće koji se može zadržati na površini. Ako tavu samo obrišete papirnatim ubrusom ili isperete vodom, masnoća se neće ukloniti i mogla bi zagorjeti kada sljedeći put budete koristili tavu, a mogu se pojaviti i mrlje. Za čišćenje tava s neprijanjajućim slojem ne smijete upotrebljavati sredstva za čišćenje u prahu ili žičane spužve. Obična spužva idealna je za čišćenje unutarnje i vanjske strane tave.
Keramička tava: Preporučujemo da keramičku tavu perete ručno, vodom i blagim deterdžentom. Na taj je način ona najučinkovitija. Ako tavu nije moguće dobro očistiti uobičajenim načinom pranja posuđa, u nju možete dodati malu količinu octa i vode te je zagrijati. Mješavina vode i octa zagrijavanjem će očistiti tavu. Nakon toga dobro isperite tavu, osušite je i istrljajte s malo suncokretova ulja, primjerice. Vaša će tava biti kao nova. Ako se na dnu nalazi tvrdokorna prljavština, najprije u njoj ostavite vruću vodu i kvalitetan deterdžent za odmašćivanje. Zatim, ako je potrebno, tavu možete očistiti plastičnom abrazivnom spužvom i tekućim abrazivnim deterdžentom za čišćenje.
Tvrdo anodizirana tava: Kako biste produžili životni vijek svoje tave, preporučujemo da je perete ručno neabrazivnom spužvom. Vanjska obloga štiti vaše posuđe od štetnih posljedica pranja posuđa. Stoga je iznimno važno ne oštetiti tu oblogu, pa preporučujemo izbjegavanje upotrebe žičanih spužvi (Scotch Brite). U slučaju pranja u perilici posuđa poželjno je upotrebljavati blage deterdžente poput tekućine ili gela. Nadalje, ne preporučuje se prečesto pranje u perilici posuđa. Ručno pranje bez žičanih spužvi produžava životni vijek vašeg posuđa.
Posuđe od nehrđajućeg čelika: Za svakodnevno čišćenje dovoljna je topla voda s deterdžentom. Preporučujemo temeljito čišćenje tave nakon svake uporabe jer ostaci hrane na tavi mogu uzrokovati promjenu boje i lijepljenje. Da biste uklonili zalijepljene ostatke hrane ili se riješili promjene boje i mrlja zbog previsokih temperatura, preporučujemo čišćenje proizvoda sredstvom za čišćenje posuđa od nehrđajućeg čelika / bakra. Sredstvo možete koristiti kako za unutarnji tako i za vanjski dio posuđa. Ako voda koju upotrebljavate ima visoki sadržaj željeza, možete primijetiti boju hrđe. Kako biste to uklonili, koristite sredstvo za čišćenje posuđa od nehrđajućeg čelika / bakra.
Neki su dijelovi prikladni za pranje u perilici posuđa, a drugi ne.
Kompatibilnost s perilicom posuđa:
Dio s loncem/tavom: Da bi vijek trajanja proizvoda bio dulji, preporučujemo isključivo ručno pranje. U slučaju pranja u perilici posuđa, poželjno je koristiti blage deterdžente kao što su tekući deterdžent, onaj u gelu ili u prahu, a ne tablete niti vrećice. S obzirom na djelovanje korozivnih deterdženata, određeni dijelovi mogu se istupiti i izgubiti boju. Naše jamstvo ne pokriva takvu vrstu habanja.
Posebna ručka (kao što su drvene ili uklonjive ručke poput Ingenio): NE, isključivo ručno pranje, po mogućnosti neabrazivnom spužvom.
Poklopac (osim s magnetskom ručkom): DA.
Odvojive magnetske ručke poklopca: NE, može doći do hrđanja.
Poklopac za pohranu: NE, može doći do deformacije.
Da bi vijek trajanja tave bio dulji, preporučujemo ručno pranje neabrazivnom spužvom. U slučaju pranja u perilici posuđa, poželjno je koristiti blage deterdžente kao što su tekući deterdžent ili onaj u gelu.
Ručke i poluge mogu se olabaviti s vremenom zbog neprekidnog zagrijavanja i hlađenja dijelova kojima su pričvršćeni. U tom slučaju pažljivo ih ponovo pritegnite uz pomoć odgovarajućeg odvijača, ali pazite da dijelove ne pritegnete previše.
• Možda su se na tavi nataložile naslage/ostaci hrane, vjerojatno kao rezultat toga što je neki komadić hrane zagorio u tavi. To se obično može očistiti tako da se tava napuni vodom s deterdžentom za pranje posuđa. Zatim upotrijebite pastu od natrijevog bikarbonata i vode te je nježno neabrazivnom spužvom (neljepivom spužvom za pranje posuđa) premažite po tavi. Neprijanjajući sloj treba nakon toga obnoviti tako da se malo ulja za kuhanje kuhinjskim papirnatim ubrusom premaže preko površine. • Tava za prženje je vjerojatno pregrijana, što je prouzročilo oštećenje i promjenu boje neprijanjajućeg sloja. Ako se tave redovito pregrijavaju, to će dovesti do slabljenja neprijanjajućeg sloja. Crvena Thermo-Spot oznaka na tavama za prženje izvrstan je pokazatelj i pokazuje vam kad je tava dosegla savršenu temperaturu za pripremu hrane. Kad pokazatelj poprimi crvenu boju smanjite jačinu grijanja zone za kuhanje kako bi se održala odgovarajuća temperatura. Nemojte nastaviti zagrijavati tavu na jakom stupnju, jer će to dovesti do pregrijavanja tave i neprijanjajućeg sloja. • Ako je oprana u perilici posuđa, nakon svake uporabe premažite neprijanjajući sloj uljem za kuhanje kako biste spriječili isušivanje i osigurali najbolja neprijanjajuća svojstva.
• Tava je korištena na previsokoj toplini ili na izvoru topline koji nije odgovarajući za tavu, što je dovelo do iskrivljenja i izobličenja tave. • Osim toga, nikada nemojte stavljati hladnu vodu u vruću tavu ili potapati vruću posudu za kuhanje u hladnu vodu. Iznenadne promjene temperature mogu prouzročiti iskrivljenje materijala, što će dovesti do neravnomjerne površine dna posude za kuhanje.
Pripazite kad stavljate tave na plinske ploče jer podložne nožice mogu biti različite pa posebno za male tave može biti potrebna tronožna podloga koju većina proizvođača plinskih ploča za kuhanje isporučuju s pločom za kuhanje, ili se može zasebno kupiti.
Prekomjerna sila na vanjskom dijelu aluminijskih lonaca ili tava za prženje koja je rezultat ispadanja ili udarca može dovesti do izobličenja lonaca/tava. (Lonac/tava za prženje neće se deformirati zbog topline od kuhanja)
Vrlo se rijetko događa da se istroši kod normalne uporabe i održavanja. Pravilna uporaba i briga osigurat će da posuđe duže zadrži dobar učinak. U većini slučajeva do trošenja neprijanjajućeg sloja dolazi uslijed pregrijavanja, grebanja i/ili abrazivnog čišćenja.
Može li se vaša tava koristiti na indukcijskoj ploči za kuhanje, najbrže možete provjeriti tako da napravite test s magnetom. To je jednostavno, jer ako magnet ostane pričvršćen za dno posuda, znači da će one biti odgovarajuće za primjenu na komercijalnoj indukcijskoj ploči.
Teško je odrediti broj godina jer će se radni vijek razlikovati ovisno o uvjetima i učestalosti uporabe. Da biste mu produžili radni vijek, trebali biste ga zaštititi od nepotrebno visokih temperatura i suzdržavati se od grijanja bez vode u uređaju. Dovoljna je srednja do niska temperatura. Nemojte skuhanu hranu dugo čuvati (jedan dan ili dulje).