Da biste skuhali 1 šalicu bijele riže (za posluživanje 2 manje ili 1 veće porcije), koristite 1 mjernu šalicu bijele riže, a zatim dodajte jednu i pol mjernu šalicu vode. Kod nekih vrsta riže uobičajeno je da se malo riže prilijepi za dno tijekom kuhanja jedne šalice riže.
U uređaju nema dovoljno ili ima previše vode, ovisno o količini riže koja se kuha. Molimo pogledajte upute za kuhanje. Provjerite je li riža dobro raspoređena po cijeloj površini posude kako bi se omogućilo jednolično kuhanje.
Da, možete, ali imajte u vidu da ne preopteretite košaru za kuhanje na pari, jer je dosta plitka (tj. plića od košare za kuhanje riže na pari) i treba osigurati dovoljno prostora da para može cirkulirati oko namirnica. Osim toga, imajte u vidu da možda nećete htjeti da sok od sirovog mesa/ribe ulazi u rižu dok se kuha, iako će to dodati određeni okus. Možda biste htjeli kuhati meso ili ribu na papiru otpornom na masnoće u uređaju za kuhanje na pari. Povrće će biti u redu.
S obzirom da Vaš uređaj ima samo jednu postavku temperature u funkciji Slow Cooker, ako recepti u kuharici za kuhalo za sporo kuhanje upućuju na upotrebu visoke ili niske postavke, upotrijebite nisku postavku vremena kuhanja u kuhalu 8u1. Isto tako, neke kuharice savjetuju prethodno zagrijavanje praznog kuhala za sporo kuhanje prije upotrebe. NIKADA to nemojte činiti s kuhalom 8-u-1.
Za rižu, žitarice, ječmenu kašu i paru: 100°C tijekom kuhanja Za funkciju pečenja kolača: oko 135°C Za sporo kuhanje: oko 90°C Za funkciju zadržavanja topline: oko 70-80°C
Da, možete je oprati u perilici za posuđe. Međutim, pazite da ne oštetite unutarnju oblogu na policama perilice za posuđe kad stavljate te dijelove u perilicu. Nakon što ste je oprali više puta u perilici posuđa, preporučuje se da cijelu unutrašnju površinu posude prebrišete s malo ulja.
Višenamjensko kuhalo mora uvijek biti isključeno iz glavne strujne utičnice prije postupaka čišćenja. Vanjsku stranu višenamjenskog kuhala, unutrašnjost poklopca i kabel napajanja treba očistiti vlažnom mekom krpom i zatim temeljito obrisati. Ne koristite vodu za čišćenje unutrašnjosti uređaja za kuhanje riže jer može oštetiti toplinski senzor. Posuda s neprijanjajućom oblogom, košara za kuhanje na pari, posuda za sakupljanje kondenzata, žlica i šalica za mjerenje mogu se prati u perilici posuđa.
Nakon uklanjanja unutrašnjeg poklopca, prstom gurnite mikrotlačni ventil kroz otvor na poklopcu s donje strane poklopca, okrenite mikrotlačni ventil u smjeru otključavanja sve dok gornji trokut be bude poravnat s otključanim zatvaračem i, na kraju, odvojite gornji i donji dio mikrotlačnog ventila. Operite spužvom u vrućoj lužnatoj vodi – nemojte koristiti sredstva za čišćenje u prahu ili metalne spužve.
Ne smijete premašiti oznaku za 10 šalica koja je prikazana kao „šalice“ unutar posude, jer ako premašite tu razinu, može doći do prelijevanja tijekom uporabe.
Poklopac nije pravilno zatvoren, mikrotlačni ventil nije pravilno postavljen ili je brtva možda oštećena. Prekinite kuhanje, isključite uređaj za kuhanje riže i provjerite jesu li svi dijelovi pravilno postavljeni.
Nakon što ste izvršili postupke za pokretanje uređaja navedenih u korisničkom priručniku, provjerite ispravnost rada utičnice tako što ćete priključiti neki drugi uređaj. Ako još uvijek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati uređaj samostalno, već ga odnesite u ovlašteni servis.
Prvo trebate pritisnuti „Menu“ (izbornik) i nastavite ga pritiskati dok ne dođete do željenog programa. Zatim pritisnite „Start“. Osim toga, pobrinite se da dno posude bude čisto te da se ništa ne nalazi između dna posude i elementa te da je posuda dobro postavljena na svoje mjesto.
Postavite posudu na bazu uređaja i uključite uređaj. Nakon što zamijenite posudu, ako ne nestane šifra greške E1, morate odnijeti uređaj na popravak u ovlašteni servis.
Posuda može promijeniti boju nakon prve uporabe ili nakon dužeg razdoblja korištenja. Ta promjena boje nastaje uslijed djelovanja pare i vode i ne utječe na uporabu kuhala, a također nije opasna za vaše zdravlje. Možete sigurno nastaviti koristiti proizvod.