Panirani kolutići luka

Panirani kolutići luka

Mali zalogaji

  • 4

    Broj osoba

  • Jeftino

    Trošak

  • Jako lako

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme kuhanja

Sastojci

  • 2 velike glavice luka
  • 100 g običnog brašna
  • 1 žumanjak
  • Prstohvat soli
  • 150 ml mlijeka
  • 1 žlica ulja

Priprema

Ogulite i narežite glavice luka.

Razdvojite kolutiće luka.

Kako biste napravili tijesto, u zdjeli pomiješajte brašno i sol.

Napravite rupu u sredini i dodajte žumanjak, mlijeko i ulje.

Snažno tucite dok smjesa ne postane glatka i bez grudica.

Nježno umiješajte čvrsto istučeni snijeg od bjelanjka.

Umočite kolutiće luka u tijesto.

Pržite u dubokom ulju 5 do 6 minuta.

Poslužite kao prilog.

Tefalovi proizvodi neophodni za pripremu recepta